Jongste Vendit gebruiker Moquin Mode by Quincy geopend

Een zakelijke rekening aanvragen op 18-jarige leeftijd bleek een flinke uitdaging voor Quincy van Lissum. Ze verkocht al langer kleding via Facebook en Instagram maar wilde specifieke merken gaan verkopen. Dit bleek enkel te kunnen als ze ook een winkel had. Dit hield haar niet tegen om een bedrijfsplan te maken en haar winkel te openen op 13 mei jl..

Vendit ging polshoogte nemen bij deze jonge onderneemster gevestigd in het Brabantse Goirle.

Opstart Moquin

Eigenaresse Quincy van Lissum zit ondertussen in het laatste studiejaar en gaat na de zomer full-time aan de slag in haar eigen modewinkel. Haar ouders hebben haar in het gehele traject ondersteund. Zij staan steevast achter alle beslissingen die Quincy maakt. Haar vader lichtte ook toe: ”Als klein meisje reden we al naar Eindhoven voor haar kleding. Ze was toen al gek op bepaalde merken die nergens anders te verkrijgen waren. Deze voorliefde en kennis is alleen maar gegroeid en nu pakt ze door! Daar kan je toch alleen maar trots op zijn?”

Merken en klanten

Quincy vertelt: “Ik heb echt te gekke merken hangen in de winkel; voor zowel mannen als vrouwen en voor tieners als volwassenen. Iedere paar weken komt er een levering van nieuwe items binnen, ik voer zo goed als geen vaste collectie. Op deze manier kan ik mijn klanten altijd wat nieuws bieden. Denk bijvoorbeeld aan merken als LA Sisters, Balin’, Pure White, Unique the Label en JDY. Ook werk ik samen met Quotrell, dat is het enige merk voor dames én heren. De geselecteerde merken zijn vrij uitbundig en dat past goed bij mijn visie. Soms iets te uitbundig, dat heb ik al wel geleerd. De inkopen moet ik ruim zes maanden van te voren doen, dat is echt een uitdaging en maakt het ondernemen heel speciaal.”

Ervaring met het Vendit Systeem

Quincy kent het Vendit Systeem goed, omdat ze reeds ervaring opgedaan heeft bij Leo Parts, een elektronica zaak die drie deuren verderop gevestigd zit. Leo Parts werkt ondertussen alweer meer dan 10 jaar met het Vendit Systeem en voor Quincy was dit een ideale start. “Ik doe alles in de winkel, inkoop, verkoop en zelfs de administratie. Ik heb gelukkig wel een boekhouder die me hiermee helpt! De overzichten van het Vendit Systeem die ik uitdraai helpen enorm. Ik weet gewoon dat alle data die erin staat klopt Dat scheelt heel wat kopzorgen!”

Ondernemersadvies

Quincy: ”Volg je hart en maak je dromen waar. Ook als mensen zeggen dat het niet kan, gewoon doorzetten! Er kan echt veel meer dan je initieel verwacht.”

Toekomst

We zijn erg benieuwd waar Quincy over een paar jaar staat met haar winkel. Benieuwd? Bekijk haar webshop op www.moquin.nl