Groothandel Mega Beauty Shop groeit

Met meer dan 3.000 producten is het nagelassortiment van Mega Beauty Shop in de afgelopen jaren flink gegroeid. Er worden niet alleen flesjes nagellak en glitters verkocht, een groot deel van het assortiment bestaat uit meubels. Mega Beauty Shop verkoopt alles wat een nagelstudio nodig heeft waaronder zadelkrukken, behandelstoelen, trolleys, nagelfrezen, lampen en instrumententafels.

Sinds 2012 is eigenaresse en oprichtster Claudia Kaczor samen met haar man Marek gestart in de groothandel business. In eerste instantie gewoon vanuit huis. Dit liep zo goed dat ze al snel een eigen pand zochten. Ondertussen hebben ze twee locaties, een winkel met magazijn in Zwijndrecht van ongeveer 600 m2 en een voorraad locatie van 1.000 m2 in Dordrecht.

Veel voorraad aanhouden

Recentelijk hebben ze een behandel/pedicure starter set gelanceerd. Ideaal voor de startende nagelsalon en deze sets gaan als warme broodjes over de toonbank. Claudia: “We hebben in deze branche erg veel concurrentie en doordat we een aantrekkelijke prijs bieden en meer dan 95% van onze producten op voorraad hebben kunnen we klanten snel verder helpen. We merken dat een grote voorraad aanhouden in ons voordeel werkt. Klanten kunnen dezelfde dag hun producten ophalen in ons magazijn in Dordrecht of in de winkel in Zwijndrecht.”

Snel acteren op veranderingen

“Soms moet je een risico nemen en een keuze maken zonder dat je weet of het oplevert. Dat is ondernemen! Zo hebben wij in januari 2020 een aantal containers laten komen met mondkapjes en alcoholgel. Na de speech van de koning afgelopen maart zagen wij onze orders omhoog schieten. Op maandag hadden wij 1.900 pakketjes te verzenden. We hebben in het jaar 2020 ons beste jaar gedraaid! Door deze stappen kunnen wij continue blijven herinvesteren.”

Mega Beauty Shop groeit online met Vendit

Assortiment continue uitbreiden

“Wij vinden het erg belangrijk om variatie te kunnen bieden binnen ons assortiment. Zodoende breiden wij ons assortiment voortdurend uit met nieuwe producten. Steeds meer producten zijn gelabeld met ons eigen logo en verkopen we ook onder onze eigen naam. Zo bouwen we aan een echt sterk merk! Verkopen via marketplace Bol.com heeft hierin ook echt geholpen. Meer dan 70-80 pakketjes worden via dit medium verzonden. Een paar jaar geleden hebben we gekozen om ook koffers en trolleys te leveren. De eerste 10 test modellen kwamen binnen en waren binnen no-time uitverkocht. Zodoende is dit product nu standaard in ons assortiment opgenomen. Afgelopen maand hebben we de nieuwe collectie koffers en trolleys binnen gekregen in eenhoorn-stijl. Deze vallen enorm in de smaak en zijn de hardlopers van deze maand.”

Vendit Systeem

Sinds 2015 maken we gebruik van het automatiseringssysteem van Vendit. “Door de komst van Vendit kunnen we gemakkelijker onze dromen realiseren. We kunnen onze klanten rechtstreeks registreren en laten bestellen via de verschillende shops. BTW nummers worden realtime gecontroleerd en krijgen onze klanten automatisch een digitale factuur. Ook bijzonder praktisch is dat de kortingen automatisch per klant berekend worden en we af zijn van al de handmatige handelingen. Onze service staat hoog en met Vendit kunnen we deze service ook bieden!”