Woonwinkel Dining Giving and Living gestart met Vendit

Woonwinkel Dining Giving and Living gestart met Vendit

De naam zegt genoeg, deze interieurspecialist verkoopt alle producten om te tafelen, te geven en te leven. De winkel met ruim driehonderd vierkante meter vloeroppervlakte straalt van elegantie en stijl. Met twee startende ondernemers aan het roer zijn Maureen Elferink en Remko van der Haar zeker geen beginners. Met meer dan 15 jaar ervaring in de meubelbranche hebben ze sinds 2 oktober jl. hun eigen winkel geopend in Vaassen.

Assortiment dining, giving, living

In het pand aan de Dorpsstraat 82 in Vaassen heeft 40 jaar lang een kledingwinkel gevestigd gezeten. Sinds zes maanden is Dining Giving and Living op dit adres te vinden met een prachtig assortiment aan servies, glaswerk, tafeltextiel (dining), geschenkpakketten (giving), meubels, verlichting, decoratie en vloerkleden (living). In de winkel zijn met zorg ingerichte stijlkamers te vinden. Iedere bank die in de winkel staat is door de eigenaren persoonlijk samengesteld en presenteren alle opties die belangrijk zijn voor het maken van de juiste keuze. Voelen, ervaren en sfeerproeven is een belangrijk onderdeel in deze winkel.

Roer omgegooid

“In een zeer korte tijd hebben wij het roer omgegooid en wat zijn wij blij met het resultaat! De winkel straalt precies uit wat we voor ogen hadden. Na jarenlang te hebben gewerkt voor een grote woonwinkel was het tijd om onze vleugels uit te slaan. Met de komst van dit pand was de deal bezegeld. Ondertussen werken we exclusief samen met 7 leveranciers en hebben wij meer dan 1.500 producten in onze showroom staan.” aldus Maureen Elferink.

Automatisering in de winkel

“Sinds de opening werken we met het automatiseringspakket Vendit. Dit voorraadsysteem is voor ons echt van groot belang. Soms denk je een product goed te verkopen, dan duik je in de cijfers en wordt het tegendeel bewezen. Wat ons opvalt is dat de ‘dining’ producten echt meevallen, dat hadden we niet verwacht. Na zes maanden data hebben we een goede basis neergezet en kunnen we nu kijken of het beeld klopt met de werkelijkheid. We moeten zien te ontdekken wat de inwoners van Vaassen echt aanspreekt. Bij de bestelling van een maatwerk bank is het systeem van Vendit erg makkelijk in het gebruik en is een volledige order binnen enkele minuten aangemaakt en klaar om doorgezet te worden naar de leverancier. Ideaal voor ons is het zeker!”

Online verkopen

“Sinds een paar maanden hebben wij onze webshop gelanceerd om te laten zien wat wij in huis hebben. We zijn druk aan het experimenteren wat wel of juist niet werkt. We hebben momenteel zo’n 500 producten online staan. Dat zijn met name de kleine decoratieve producten. Een gepersonaliseerde bank of set stoelen verkoop ik liever niet online. Dan heb ik de klanten veel liever in mijn winkel tegenover me zitten!”

Service aan huis door het hele land

Remko van der Haar licht toe: “Naast lokale bezoekers ontvangen we ook veel vakantiegangers. Deze bezoekers hebben eindelijk de tijd om als stel te kijken naar een nieuwe bank of meubelstuk. Vrijdag is onze afleverdag en er zijn dagen bij dat ik uren onderweg ben om producten af te leveren. Dat hoort erbij, wij leveren namelijk service aan huis en bieden thuisadvies service.”

Lokale samenwerkingen

“We werken graag samen met ondernemers uit de buurt, zo hebben wij planten in de winkel van bloemenwinkel de Lelie en zijn we druk bezig een showroom voor te bereiden in samenwerking met Design wand en vloer van PVC vloeren en akoestische wanden. Zo helpen we, als retailers uit de buurt, elkaar een handje.”

Showroom Vaassen