Kooklust werkt met het Vendit Systeem

In 2007 opende kookwinkel Kooklust aan de Hessenweg 121 in De Bilt. Een familiebedrijf met veel passie voor de desbetreffende producten. Voormalig banketbakker en eigenaresse Kelly de Jong heeft samen met haar familie, door een grote passie van kookartikelen, de sprong gewaagd.

Succes

Kelly de Jong: “Vanaf dag één heeft de winkel goed uitgepakt. Ik ben van mening als je je gemaakte afspraken na komt, vriendelijk en netjes contact maakt met de klant én leverancier; je er wel komt! Natuurlijk helpt de locatie en het aanbod mee! We zitten in een mooie winkelstraat en een soortgelijk aanbod is pas te vinden in het volgende dorp.”

Locatie

De Jong licht toe: “Sinds 2015 zit Kooklust in een dubbel zo groot pand. We konden in ons oude winkelpand niet verder groeien. Na meer dan acht jaar op 90 vierkante meter te hebben gewerkt, hebben we de stap gezet naar een winkel van 220 vierkante meter iets verderop in de straat. We hebben nu voldoende ruimte om ons grote en vaste assortiment in de winkel uit te stallen. Deze ruimte hadden we echt nodig. In 2017 hebben we als beloning de Amerikaanse GIA Award gewonnen waar kookwinkels wereldwijd worden beoordeeld op diverse sterke en zwakke punten. Door deze prijs kwamen we met veel leveranciers en aanbieders in aanraking, waaronder ook Fleur de Best, innovatiemanager van Vakcentrum en initiatiefnemer van het onafhankelijke Platform Artikelbeheer.”

Fleur de Best licht toe: “Ondernemers zoals Kelly de Jong van Kooklust durven de volgende stap te maken, en dat is belangrijk om ook in de toekomst mee te kunnen blijven doen! Dankzij het Platform Artikelbeheer hoeft ze niet zelf op zoek naar artikelinformatie en komt deze ook nog eens automatisch in haar systeem dankzij de koppeling met Vendit! Bovendien ziet ze meteen de voorraadstatus bij de leverancier en reduceert ze daarmee ook de ‘nee-verkoop’.”

Afrekenen

“Voorheen werkte we met een andere kassa, die was na acht jaar gebruik gewoonweg op. Net als de verhuizing, was het tijd voor wat nieuws. Via Fleur de Best kwamen we onder andere in aanraking met Vendit. De demonstratie en mogelijkheden die Vendit biedt, sluiten erg goed aan bij Kooklust. Zodoende zijn we sinds oktober gestart met het Vendit Systeem. Sinds een paar maanden verwerken we alles wat binnenkomt. Niet alleen de voorraad maar ook de in- en verkoopprijzen. We hebben bewust gekozen dit niet met terugwerkende kracht te doen. Dit zou te veel tijd hebben gekost. We bouwen het nu gelijkmatig op. We hebben (en willen) geen strak voorraadbeheer, we bestellen alles zelf. Met het Vendit Systeem kunnen we op basis van de verkopen in het Management Dashboard nu erg goed zien wat wel en wat niet goed loopt. Grootste en direct zichtbare voordeel voor onze klant is de nette kassabon voorzien van een streepjescode! Erg professioneel maar ook zeer efficiënt bij retouren. Tevens gebruiken we het klantendisplay waar we een digitale kassabon laten zien gecombineerd met een reclamefilmpje. Dit staat erg netjes aan de balie. We zijn erg tevreden met het Vendit Systeem!”

Over Kooklust

De beste kwaliteit is erg belangrijk, voor een lange levensduur en het gemak waarmee de producten worden gebruikt. Voor heel veel mensen is koken een hobby, voor deze foodies wil Kooklust goede uitleg en service bieden. Kooklust werkt met de mooiste merken zoals Le Creuset, Demeyere, Big Green Egg, Magimix, Wüsthof en KitchenAid. Achterin de winkel staat een kookeiland, waar regelmatig demonstraties en workshops worden gegeven. De winkel staat voor inspiratie, ideeën en gezelligheid!

Adres

Hessenweg 155
3731 JG De Bilt

www.kooklust121.nl

Bent u geïnteresseerd in het Vendit Systeem? Neem dan contact op!